malinka84

malinka84

Starszy Kucharz
[Przepisów: 45]

papryka w sosie pomidorowym

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

fajny dodatek do spaghetti lub gulaszu o słodko kwaśnym smaku

papryka w sosie pomidorowym

Składniki:

papryka w sosie pomidorowym

 

  • cukru, szklanka oleju, 0,5 szklanki octu 10 %, 2 łyżki soli, 6 ziarenek ziela angielskiego

Sposób przygotowania:

papryka w sosie pomidorowym
paprykę umyć, usunąć gniazda nasienne i pokroić w duża kostkę. blanszować 2 minuty we wrzącej wodzie odcedzić. z pozostałych składników zagotować sos. włożyć do niego paprykę i gotować 10 minut, od czasu do czasu mieszając. przełożyć do słoików, zakręcić i pasteryzować 5 minut od zagotowania. gorące słoiki ułożyć do góry dnem do ostygnięcia. bardzo dobre jako dodatek do spaghetti. można dodać chili w proszku aby było ostrzejsze