gosia47-47

gosia47-47

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 846]

Papryka nadziewana kaszą jaglaną

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 5/5 głosów: 7

Doskonałe nadzienie sprawia, że papryka jest jeszcze lepsza. Polecam wypróbować. Można przygotować na grillu lub w piekarniku.

Papryka nadziewana kaszą jaglaną Więcej zdjęć (7)

Składniki:

Papryka nadziewana kaszą jaglaną

 

Sposób przygotowania:

Papryka nadziewana kaszą jaglaną
W garnku doprowadzamy do zagotowania woreczka z kaszą jaglaną i kostką warzywną. Przekładamy na bok.

Marchew zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Następnie natkę pietruszki poszatkować. Papryki uciąć u góry. Wydrążyć miąższ.

Górę papryki (ta część odkrojoną) pozbawić nie jadalnych części, pokroić drobno i dołożyć do wyjętej z woreczka ugotowanej kaszy jaglanej. Dodajemy natkę pietruszki, marchew, przyprawiamy i mieszamy dokładnie.

Przygotowany farsz przekładamy do wydrążonych papryk. Całość pieczemy na ruszcie grilla przez ok. 30 minut, podajemy ciepłe.
Papryka nadziewana kaszą jaglaną
Na sam początek przygotować wydrążone papryki.
Papryka nadziewana kaszą jaglaną
Następnie ugotować woreczek kaszy jaglanej w kostce.
Papryka nadziewana kaszą jaglaną
Przygotować farsz z kaszą jaglaną i warzywami
Papryka nadziewana kaszą jaglaną
Farsz przełożyć do wydrążonych papryk i grillować
Papryka nadziewana kaszą jaglaną
Papryka nadziewana kaszą jaglaną- bardzo dobra
Papryka nadziewana kaszą jaglaną
Papryka nadziewana kaszą jaglaną- bardzo dobra