Sposób przygotowania:
Papryka nadziewana kaszą jaglaną
W garnku doprowadzamy do zagotowania woreczka z kaszą jaglaną i kostką warzywną. Przekładamy na bok.
Marchew zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Następnie natkę pietruszki poszatkować. Papryki uciąć u góry. Wydrążyć miąższ.
Górę papryki (ta część odkrojoną) pozbawić nie jadalnych części, pokroić drobno i dołożyć do wyjętej z woreczka ugotowanej kaszy jaglanej. Dodajemy natkę pietruszki, marchew, przyprawiamy i mieszamy dokładnie.
Przygotowany farsz przekładamy do wydrążonych papryk. Całość pieczemy na ruszcie grilla przez ok. 30 minut, podajemy ciepłe.
Marchew zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Następnie natkę pietruszki poszatkować. Papryki uciąć u góry. Wydrążyć miąższ.
Górę papryki (ta część odkrojoną) pozbawić nie jadalnych części, pokroić drobno i dołożyć do wyjętej z woreczka ugotowanej kaszy jaglanej. Dodajemy natkę pietruszki, marchew, przyprawiamy i mieszamy dokładnie.
Przygotowany farsz przekładamy do wydrążonych papryk. Całość pieczemy na ruszcie grilla przez ok. 30 minut, podajemy ciepłe.