Kulinarna Chwila

Kulinarna Chwila

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 65]

Siekane drobiowe kotlety z kapustą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 8
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Drobiowe kotlety przykryte młodą kapustą, zapiekane w piekarniku, doskonałą propozycja na pyszny obiadek.

Siekane drobiowe kotlety z kapustą Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Siekane drobiowe kotlety z kapustą

 

Sposób przygotowania:

Siekane drobiowe kotlety z kapustą
1. Drobno kapustę szatkujemy, marchew obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczach, warzywa zalewamy wodą, dodajemy Vegetę i gotujemy.

2. 5 minut przed końcem gotowania wlewamy ocet i zagęszczamy mąką rozrobioną w niewielkiej ilości wody, chwilkę gotujemy i odstawiamy na bok.

3. Kroimy mięso w drobno kostkę, przekładamy do miski i wbijamy jajka, wsypujemy mąki, sól, paprykę ostrą, dodajemy drobno pokrojoną paprykę czerwoną oraz wlewamy ketchup. Dokładnie mieszamy.

4. Dużą łyżką nakładamy na rozgrzany olej w kształcie kotleta schabowego i smażymy z obu stron.

5. Po usmażeniu układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.

6. Na każdy kotlet kładziemy kapustę i posypujemy startym na tarce o dużych oczach serem.

7. Zapiekamy w 180 ° C do chwili rozpuszczenia się sera.

8. Kotlety gotowe.

9. Smacznego
Siekane drobiowe kotlety z kapustą
Kotlety z młodą kapustką i papryką, pokryte serem