Sposób przygotowania:
Siekane drobiowe kotlety z kapustą
1. Drobno kapustę szatkujemy, marchew obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczach, warzywa zalewamy wodą, dodajemy Vegetę i gotujemy.
2. 5 minut przed końcem gotowania wlewamy ocet i zagęszczamy mąką rozrobioną w niewielkiej ilości wody, chwilkę gotujemy i odstawiamy na bok.
3. Kroimy mięso w drobno kostkę, przekładamy do miski i wbijamy jajka, wsypujemy mąki, sól, paprykę ostrą, dodajemy drobno pokrojoną paprykę czerwoną oraz wlewamy ketchup. Dokładnie mieszamy.
4. Dużą łyżką nakładamy na rozgrzany olej w kształcie kotleta schabowego i smażymy z obu stron.
5. Po usmażeniu układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
6. Na każdy kotlet kładziemy kapustę i posypujemy startym na tarce o dużych oczach serem.
7. Zapiekamy w 180 ° C do chwili rozpuszczenia się sera.
8. Kotlety gotowe.
9. Smacznego
2. 5 minut przed końcem gotowania wlewamy ocet i zagęszczamy mąką rozrobioną w niewielkiej ilości wody, chwilkę gotujemy i odstawiamy na bok.
3. Kroimy mięso w drobno kostkę, przekładamy do miski i wbijamy jajka, wsypujemy mąki, sól, paprykę ostrą, dodajemy drobno pokrojoną paprykę czerwoną oraz wlewamy ketchup. Dokładnie mieszamy.
4. Dużą łyżką nakładamy na rozgrzany olej w kształcie kotleta schabowego i smażymy z obu stron.
5. Po usmażeniu układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
6. Na każdy kotlet kładziemy kapustę i posypujemy startym na tarce o dużych oczach serem.
7. Zapiekamy w 180 ° C do chwili rozpuszczenia się sera.
8. Kotlety gotowe.
9. Smacznego