Sposób przygotowania:
Paprykarz wegetariański
Marchewkę , seler , pietruszkę , obieramy z skórki i ścieramy na tarce małe oczka. Pora rozcinamy wzdłuż myjemy i kroimy drobniutko.Kaszę krakowską gotujemy według przepisu na opakowaniu w osolonej wodzie. Po ugotowaniu odstawiamy. Cebulę białą obieramy i siekamy. Na patelni rozgrzewamy olej- smażymy rozdrobnione warzywa z dodatkiem ziele angielskiego i liścia laurowego. Po kilku minutach smażenia dodajemy ok 2 łyżki wody. Mieszamy. Paprykę czerwona myjemy osuszamy usuwamy gniazdo nasienne i kroimy drobniutko i dodajemy na patelnie Pomidory obieramy z skórki i siekamy dodajemy na patelnie.. Doprawiamy solą ,pieprzem paprykami , majerankiem. Dusimy dalej. Kiedy warzywa są miękkie dodajemy kasze - wszystko razem mieszamy. Doprawiamy jeszcze raz solą , paprykami i dodajemy przecier pomidorowy i odrobinę cukru dla przełamania smaku. Pastę chłodzimy w lodówce , podajemy zimną najlepiej smakuje na drugi dzień .