mycha

mycha

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2142]

Paprykarz szczeciński

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Z podanej ilości składników wychodzi naprawdę spora porcja, więc radzę robić z połowy. Paprykarz jest dużo lepszy niż ten ze sklepu!:)

Paprykarz szczeciński

Składniki:

Paprykarz szczeciński

 

 

 

Sposób przygotowania:

Paprykarz szczeciński
Ryż gotować ok. 15 minut w osolonym wrzątku. Makrelę obrać i pozbawić ości. Ostudzony ryż dodać do makreli. W tym czasie rozgrzać patelnię, dodać łyżkę oliwy, gdy olej się rozgrzeje dodać cebulę, smażyć, aż cebula się zeszkli i dodać przecier pomidorowy. Doprawić solą, pieprzem i chilli (oczywiście jak ktoś lubi na ostro). Dodać ok. 2 łyżek oliwy. Paprykarz można przełożyć do słoików, wlać 1 łyżkę oliwy, zakręcić i przechowywać w lodówce przez 2 tygodnie.

Tagi:

ryż papryka