Sposób przygotowania:
Paprykarz z kurczaka
Kurczaka podzielić na części. Oprószyć solą i pieprzem.
Cebulę i czosnek posiekać. Na rozgrzanym oleju zarumienić kurczaka, doprawić mieloną papryką i przełożyć do rondla. Na tym samym oleju zrumienić cebulę i czosnek.
Paprykę pokroić w dużą kostkę, ziemniaki na ćwiartki, dodać do cebuli z papryką i razem smażyć. Przełożyć do rondla z kurczakiem, podlać gorącym bulionem i dusić ok. 20 min na małym ogniu pod przykryciem.
Dodać sparzone pomidory bez skóry i dusić 15 min. Doprawić, posypać posiekaną papryczką chili i natką pietruszki.
Cebulę i czosnek posiekać. Na rozgrzanym oleju zarumienić kurczaka, doprawić mieloną papryką i przełożyć do rondla. Na tym samym oleju zrumienić cebulę i czosnek.
Paprykę pokroić w dużą kostkę, ziemniaki na ćwiartki, dodać do cebuli z papryką i razem smażyć. Przełożyć do rondla z kurczakiem, podlać gorącym bulionem i dusić ok. 20 min na małym ogniu pod przykryciem.
Dodać sparzone pomidory bez skóry i dusić 15 min. Doprawić, posypać posiekaną papryczką chili i natką pietruszki.