nuleczka

nuleczka

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 120]

Papryki faszerowane mięsem i kalafiorem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Papryki faszerowane mięsem i kalafiorem są świetnym pomysłem zarówno na obiad jak i kolację. Robi się je szybko i nie wymagają specjalnych zdolności kulinarnych.

Papryki faszerowane mięsem i kalafiorem

Składniki:

Papryki faszerowane mięsem i kalafiorem

 

Sposób przygotowania:

Papryki faszerowane mięsem i kalafiorem

ETAP 1:

Papryki faszerowane mięsem i kalafiorem
Kalafior pokrojony na mniejsze kawałki i wrzucony do wody

Kalafior dokładnie myję i kroję na mniejsze kawałki. Gotuję w lekko osolonej wodzie, aż będzie miękki.

ETAP 2:

Papryki faszerowane mięsem i kalafiorem
Filet z kurczaka pokrojony na mniejsze kawałki

Z piersi z kurczaka usuwam żyłki (jeśli takie są), a następnie kroję na mniejsze kawałki i podsmażam na patelni.

ETAP 3:

Papryki faszerowane mięsem i kalafiorem
Nafaszerowane papryki na folii aluminiowej

Kalafior, podsmażony kurczak, przyprawy i ser mieszam ze sobą i faszeruję przepołowione papryki. Wykładam na folię aluminiową i piekę w nagrzanym do 170 stopni piekarniku około 40 minut, aż papryki będą miękkie. Posypuję zielonym szczypiorkiem.