Kulinarna Chwila

Kulinarna Chwila

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1053]

Żołądki z indyka z fasolką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 7
  • KALORIE: 65
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pyszne danie z podrobów, nie wszyscy lubią, ale ja zachęcam. Danie jest wyjątkowo smaczne z dodatkiem fasolki szparagowej, podane z ryżem oraz surówką to prawdziwa uczta.

Żołądki z indyka z fasolką Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Żołądki z indyka z fasolką

 

  • 1 kg żołądków z indyka
  • 2 ząbki czosnku
  • 3 cm korzenia Imbir
  • 1 marchew
  • ½ kg fasoli szparagowej
  • 10 dag grzybów mun
  • 2 łyżki skrobi ziemniaczanej
  • 1 łyżeczka octu ryżowego
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 3 łyżki sosu sojowego ciemnego
  • 1 łyżka miodu
  • ½ łyżeczka tabasco
  • Sól

Sposób przygotowania:

Żołądki z indyka z fasolką

I

Żołądki z indyka z fasolką
Przygotowanie żołądków z Indyka, myjemy, kroimy i gotujemy .

1. Żołądki myjemy, usuwamy błonki, kroimy w paseczki i gotujemy w osolonej wodzie. Grzyby Mun moczymy w gorącej wodzie.

II

Żołądki z indyka z fasolką
Przygotowanie warzyw: czosnek oraz imbir.

2. Czosnek i imbir obieramy, drobno kroimy i szklimy na rozgrzanej oliwie.

III

Żołądki z indyka z fasolką
przygotowanie marchewki i fasolki

3. Następnie dodajemy obraną i pokrojoną w słupki marchew i umytą pokrojoną na mniejsze części fasolę.
.

IV

Żołądki z indyka z fasolką
przygotowanie grzybów MUN

4. Grzyby Mun kroimy w paseczki, dodajemy do warzyw.

5. Podlewamy jedną szklanką wody, wsypujemy sól, wlewamy ocet, sos sojowy, miód oraz tabasco. Gotujemy 20 minut

V

Żołądki z indyka z fasolką
zagęszenie sosu

6. Po tym czasie warzywa łączymy z żołądkami i zagęszczamy sos skrobią ziemniaczaną rozrobioną w małej ilości wody. Chwilkę gotujemy aż sos zgęstnieje.

VII

Żołądki z indyka z fasolką

7. Gotowe, podajemy w ryżem
8. Smacznego.