Sposób przygotowania:
Żołądki z indyka z fasolkąI
1. Żołądki myjemy, usuwamy błonki, kroimy w paseczki i gotujemy w osolonej wodzie. Grzyby Mun moczymy w gorącej wodzie.
II
2. Czosnek i imbir obieramy, drobno kroimy i szklimy na rozgrzanej oliwie.
III
3. Następnie dodajemy obraną i pokrojoną w słupki marchew i umytą pokrojoną na mniejsze części fasolę.
.
IV
4. Grzyby Mun kroimy w paseczki, dodajemy do warzyw.
5. Podlewamy jedną szklanką wody, wsypujemy sól, wlewamy ocet, sos sojowy, miód oraz tabasco. Gotujemy 20 minut
V
6. Po tym czasie warzywa łączymy z żołądkami i zagęszczamy sos skrobią ziemniaczaną rozrobioną w małej ilości wody. Chwilkę gotujemy aż sos zgęstnieje.
VII
7. Gotowe, podajemy w ryżem
8. Smacznego.