Sposób przygotowania:
Papryka faszerowana mięsem mielonym i ryżem
Ryż gotujemy al dente w osolonej wodzie, odcedzamy. Cebulę kroimy w kostkę, czosnek drobniutko siekamy i podsmażamy na rozgrzanej oliwie. Dodajemy mięso mielone i smażymy, aż zbrązowieje. Następnie dodajemy pokrojonego w kostkę pomidora oraz przyprawy. Dusimy kilka minut.
Zdejmujemy z ognia, dodajemy ryż, posiekaną natkę pietruszki oraz połowę sera. Odcinamy górną część z papryki, usuwamy dokładnie wszystkie pestki. Oprószamy w środku pieprzem i solą.
Nakładamy farsz i posypujemy resztą sera. Pieczemy 30 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni.
Smacznego.
Zdejmujemy z ognia, dodajemy ryż, posiekaną natkę pietruszki oraz połowę sera. Odcinamy górną część z papryki, usuwamy dokładnie wszystkie pestki. Oprószamy w środku pieprzem i solą.
Nakładamy farsz i posypujemy resztą sera. Pieczemy 30 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni.
Smacznego.