Ania321

Ania321

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1190]

Papryka faszerowana mięsem mielonym i ryżem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 3
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Taka papryka faszerowana mięsem mielonym oraz ryżem jest bardzo pożywana i świetnie sprawdzi się jako zimowy obiad.

Papryka faszerowana mięsem mielonym i ryżem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Papryka faszerowana mięsem mielonym i ryżem

 

Sposób przygotowania:

Papryka faszerowana mięsem mielonym i ryżem
Ryż gotujemy al dente w osolonej wodzie, odcedzamy. Cebulę kroimy w kostkę, czosnek drobniutko siekamy i podsmażamy na rozgrzanej oliwie. Dodajemy mięso mielone i smażymy, aż zbrązowieje. Następnie dodajemy pokrojonego w kostkę pomidora oraz przyprawy. Dusimy kilka minut.

Zdejmujemy z ognia, dodajemy ryż, posiekaną natkę pietruszki oraz połowę sera. Odcinamy górną część z papryki, usuwamy dokładnie wszystkie pestki. Oprószamy w środku pieprzem i solą.

Nakładamy farsz i posypujemy resztą sera. Pieczemy 30 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni.

Smacznego.
Papryka faszerowana mięsem mielonym i ryżem
Cebulę kroimy w kostkę, czosnek drobniutko siekamy i podsmażamy na rozgrzanej oliwie.
Papryka faszerowana mięsem mielonym i ryżem
Dodajemy mięso mielone i smażymy, aż zbrązowieje. Następnie dodajemy pomidory i przyprawy.
Papryka faszerowana mięsem mielonym i ryżem
Zdejmujemy z ognia, dodajemy ryż, posiekaną natkę pietruszki oraz połowę sera.
Papryka faszerowana mięsem mielonym i ryżem
Nakładamy farsz i posypujemy resztą sera.