alien1985

alien1985

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 534]

Papryka faszerowana mięsem i pieczarkami

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Papryka faszerowana mięsem mielonym i podsmażonymi pieczarkami. Pyszne danie, idealne na jesienny obiad.

Papryka faszerowana mięsem i pieczarkami

Składniki:

Papryka faszerowana mięsem i pieczarkami

 

Sposób przygotowania:

Papryka faszerowana mięsem i pieczarkami
Cebulę obieramy i kroimy w kostkę, podsmażamy na oleju.

Pieczarki oczyszczamy, kroimy w półplasterki i dorzucamy do cebuli, podsmażamy.

Mięso wymieszać z cebulą i pieczarkami, dodać przyprawy i ryż.

Farszem napełnić wcześniej oczyszczone i wydrążone papryki.

Zapiekać ok 40 minut w temperaturze 180 st.

Smacznego :)