Kulinarna Chwila

Kulinarna Chwila

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1053]

Roladki w sosie musztardowo- pieczarkowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 13
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Roladki ze schabu z obłędnym nadzieniem, bo ile można jeść tradycyjne schabowe. Kilka prostych składników i pyszne roladki lądują na twoim talerzu, Spróbuj i przekonaj się sam.

Roladki w sosie musztardowo- pieczarkowym Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Roladki w sosie musztardowo- pieczarkowym

 

Składniki na sos:

Sposób przygotowania:

Roladki w sosie musztardowo- pieczarkowym

I

Roladki w sosie musztardowo- pieczarkowym
Przygotowanie mięsa, myjemy, osuszamy, kroimy i rozbijamy.

1. Mięso myjemy, osuszamy, usuwamy wystające części, kroimy w dwu centymetrowe plastry i rozbijamy. Doprawiamy pieprzem oraz solą i smarujemy cienko musztardą.

II

Roladki w sosie musztardowo- pieczarkowym
faszerowanie mięsa i zwijanie w roladki.

2. Boczek oraz ogórki kroimy w słupki a cebulę obieramy, kroimy w piórka. Nakładamy na środek każdego kawałka mięsa i zwijamy w roladki.

III

Roladki w sosie musztardowo- pieczarkowym

3. Mięso obtaczamy w mące, następnie smażymy z każdej strony na rozgrzanym oleju

IV

Roladki w sosie musztardowo- pieczarkowym
Przygotowanie grzybów

4. Roladki się smażą a my robimy sos, cebulę obieramy, drobno kroimy i szklimy na rozgrzanym oleju. Do cebuli dodajemy pokrojone w plasterki grzyby. Doprawiamy pieprzem oraz solą.

V

Roladki w sosie musztardowo- pieczarkowym
zagęszczanie sosu

5. Pod koniec smażenia grzybów, sos zagęszczamy mąką pszenną ( jedna łyżka) rozrobioną z musztardą oraz śmietaną, hartując wlewamy do grzybów.

6. Na koniec sos łączymy z usmażonymi roladkami.

VI

Roladki w sosie musztardowo- pieczarkowym

7. Gotowe. Smacznego.