Sposób przygotowania:
Risotto z kurkami i portulaką
Z portulaki warzywnej odrzucić grubsze końcówki, a resztę opłukać. Kurki oczyścić i dokładnie wypłukać. Cebulę pokroić na drobną kostkę, czosnek wycisnąć przez praskę.
Cebulę zeszkić na maśle, dodac czosnek, chwilę jeszcze podsmażyć. Dodać ryż i smażyć, aż wszystkie ziarenka pokryją się masłem. Dolewać stopniowo gorący bulion i mieszać. W drugim rondlu na masle podsmażyć kurki przez około 15 minut.
Dodać portulakę i dusic jeszcze około 10 minut. Pomidory sparzyć, ściągnąć skórkę i pokroić. Dodać do kurek. Dusic około 5 minut. Dodać przyprawy i wymieszać z przygotowanym ryżem.
Cebulę zeszkić na maśle, dodac czosnek, chwilę jeszcze podsmażyć. Dodać ryż i smażyć, aż wszystkie ziarenka pokryją się masłem. Dolewać stopniowo gorący bulion i mieszać. W drugim rondlu na masle podsmażyć kurki przez około 15 minut.
Dodać portulakę i dusic jeszcze około 10 minut. Pomidory sparzyć, ściągnąć skórkę i pokroić. Dodać do kurek. Dusic około 5 minut. Dodać przyprawy i wymieszać z przygotowanym ryżem.
lukrowanepierniczki
Stenka
Jest zdrowa i smaczna
biedroneczki
Czekoladka 2
mocsłodkości
skuter5