Sposób przygotowania:
Papryki nadziane dietetycznieETAP 1:

Przygotowuję papryki, myję, odcinam wierzch z ogonkiem ( zostawiam) i wycinam gniazda z nasionkami.
ETAP 2:

Cebule kroję drobno i razem z posiekanym czosnkiem duszę na oleju, dodaję pomidory suszone.
ETAP 3:

Mięso myje i kroję na mniejsze kawałki.
ETAP 4:

Mielę w maszynce do mięsa.
ETAP 5:

Zmielone mięso przekładam do podsmażonej cebuli, mieszam razem, przyprawiam i duszę aż mięso zmieni kolor.
ETAP 6:

Na koniec dodaję żółty ser, drobniutko starty, mieszam.
ETAP 7:

Gotowym farszem napełniam papryki, nakrywam odciętymi wcześniej wierzchami. Układam w naczyniu do zapiekania. Pomiędzy papryki układam świeże zioła
ETAP 8:

podlewam 150 ml lekko osolonej wody i zapiekam około godziny.
Magdalena88
zbysiowa
Polecam, pyszne i zdrowe :)
Holly
zbysiowa
Ser fajnie "skleja" chude mięsko, jest go niewiele na jedną porcję. Ale oczywiście można go pominąć ;)