Sposób przygotowania:
Papryki nadziane dietetycznieETAP 1:
 
Przygotowuję papryki, myję, odcinam wierzch z ogonkiem ( zostawiam) i wycinam gniazda z nasionkami.
ETAP 2:
 
Cebule kroję drobno i razem z posiekanym czosnkiem duszę na oleju, dodaję pomidory suszone.
ETAP 3:
 
Mięso myje i kroję na mniejsze kawałki.
ETAP 4:
 
Mielę w maszynce do mięsa.
ETAP 5:
 
Zmielone mięso przekładam do podsmażonej cebuli, mieszam razem, przyprawiam i duszę aż mięso zmieni kolor.
ETAP 6:
 
Na koniec dodaję żółty ser, drobniutko starty, mieszam.
ETAP 7:
 
Gotowym farszem napełniam papryki, nakrywam odciętymi wcześniej wierzchami. Układam w naczyniu do zapiekania. Pomiędzy papryki układam świeże zioła
ETAP 8:
 
podlewam 150 ml lekko osolonej wody i zapiekam około godziny.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Magdalena88
zbysiowa
Polecam, pyszne i zdrowe :)
Holly
zbysiowa
Ser fajnie "skleja" chude mięsko, jest go niewiele na jedną porcję. Ale oczywiście można go pominąć ;)