Elficzna

Elficzna

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 454]

Papryka nadziewana

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Przepis na pyszną, sycącą paprykę, nadzianą po brzegi mięsem i warzywami. Całość podana z kaszą jaglaną.

Papryka nadziewana Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Papryka nadziewana

 

Sposób przygotowania:

Papryka nadziewana
Na patelnie wrzucam mięso mielone i zaczynam podsmażać na rozgrzanym oleju. Solę i pieprzę do smaku. W tym czasie paprykę myję, odcinam czapeczki i wydrążam środek z pestek. Z czapek odcinam to co się da zjeść a resztę wyrzucam. Do mięsa dodaję pokrojonego pora, odcedzoną puszkę kukurydzę oraz puszkę pokrojonych pomidorków. Dodaję również pokrojoną w piórka cebulkę. Całość mieszam, podsmażam i doprawiam do smaku papryką czerwoną i czosnkiem. Takie nadzienie ładuję do papryki. Nakładam z czubek i na wierzch kładę ser żółty. Piekę w około 180C przez około 45-55 minut aż papryka ładnie zmięknie i porządnie się podpiecze. Podaję z kaszą jaglana lub ryżem.
Papryka nadziewana
Papryki myję, odcinam górną część i usuwam pestki
Papryka nadziewana
mięso mielone podsmażam z warzywami i przyprawami
Papryka nadziewana
Gotowy farsz wkładam obficie do papryk a całość do brytfanki aby twardo stało.
Papryka nadziewana
Na wierzch kładę ser żółty i piekę przez około 50 minut