SUPERPRZEPIS

Paprykowa potrawka.

  • 2
  • iziona
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4
Paprykowa potrawka. Więcej zdjęć (3)

W połączeniu z ryżem bardzo smaczny i szybki obiadek.

Składniki:

Paprykowa potrawka.

 

Sposób przygotowania:

Paprykowa potrawka.
Umytą i oczyszczoną paprykę pokroić w dużą kostkę i razem z cebulą pokrojoną w piórka udusić na maśle, w trakcie duszenia papryki dodać pieczarki pokrojone w plasterki, posypać wszystko solą i pieprzem do smaku oraz curry (ja na tą porcję wsypałam około 2 łyżeczek curry) i 1/4 łyżeczki tymianku, wszystko wymieszać i od czasy do czasu mieszając dusić do miękkości pod przykryciem. Podawać gorące z dodatkiem ryżu.
Paprykowa potrawka.
Papryki pokroic w kostkę i udusić na maśle razem z reszta składników
Paprykowa potrawka.
Pokrojone warzywa doprawić i dusić pod przykryciem

Tagi:

papryka