Konczi

Konczi

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1780]

Paprykowe leczo z mięsem mielonym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 5
         
ocena: 4/5 głosów: 7

Leczo z dodatkiem mięsa mielonego to świetne danie gulaszowe które jest rozgrzewające i sycące. Świetnie smakuje z pieczywkiem

Paprykowe leczo z mięsem mielonym Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Paprykowe leczo z mięsem mielonym

 

Sposób przygotowania:

Paprykowe leczo z mięsem mielonym
papryki myjemy, oczyszczamy kroimy w dużą kostkę. Cebulę i czosnek obieramy, cebulę kroimy w pół plastry, czosnek siekamy. Na patelni rozgrzewamy olej, wrzucamy cebule i czosnek i szklimy, dodajemy następnie kostkę bulionową, całość dokładnie mieszamy i podduszamy, następnie dodajemy mięso mielone, mieszamy i smażymy 5 minut. Przekładamy do garnka, dodajemy paprykę, podlewamy około 500 ml wody doprawiamy papkami, solą i pieprzem i gotujemy 20 minut. następnie dodajemy koncentrat, zagotowujemy, dodajemy pokrojone ogórki i wyłączamy grzanie. Podajemy na ciepło.
Paprykowe leczo z mięsem mielonym
na patelni podsmażamy cebulę z czosnkiem i kostką bulionową
Paprykowe leczo z mięsem mielonym
dodajemy mieso mielone i podsmażamy na złoto
Paprykowe leczo z mięsem mielonym
przekładamy do garnka dodajemy papryki i przyprawiamy
Paprykowe leczo z mięsem mielonym
na koniec dodajemy koncentrat i pokrojone ogórki