Sposób przygotowania:
Placuszki z kaszy manny
Kaszę mannę zalać zimnym mlekiem i odstawić na 20 minut, by wchłonęła mleko. Po tym czasie do kaszy dodać cukier, olej, sól i żółtka, dobrze wymieszać.
Białka ubić na sztywną pianę, delikatnie wmieszać do pozostałych składników. Patelnię rozgrzać z niewielką ilością oleju, którą rozprowadzić po całej powierzchni.
Nakładać porcje ciasta. Smażyć z obu stron do zarumienienia. Podawać na ciepło, np. z dżemem, miodem, owocami. Smacznego!
Białka ubić na sztywną pianę, delikatnie wmieszać do pozostałych składników. Patelnię rozgrzać z niewielką ilością oleju, którą rozprowadzić po całej powierzchni.
Nakładać porcje ciasta. Smażyć z obu stron do zarumienienia. Podawać na ciepło, np. z dżemem, miodem, owocami. Smacznego!
Czekoladka 2