katarzynka455

katarzynka455

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1652]

Paprykowe talarki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Zamiast ziemniaków gotowanych były ziemniaczki pieczone. Takie ziemniaczki mama smażyła na patelni i były pyszne. Były krojone w plasterki i nazywaliśmy je talarki.

Paprykowe talarki Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Paprykowe talarki

 

Sposób przygotowania:

Paprykowe talarki
Ziemniaki obieramy , płuczemy i osuszamy a następnie kroimy w krążki. Wykładamy na blaszkę albo do naczynia żaroodpornego lekko oprószamy papryką i skrapiamy troszkę olejem ( u mnie smakowym). Wstawiamy do piekarnika 190 -200 stopni i pieczemy ok 50 min( sprawdzamy podczas pieczenia bo ziemniaki nie zawsze jednakowo się upieką). Lekko podpieczone ziemniaki jeszcze raz oprószamy papryką i solą.
Paprykowe talarki
Ziemniaki obieramy , myjemy i osuszamy .
Paprykowe talarki
Przygotowane ziemniaki kroimy w plasterki.
Paprykowe talarki
Podpieczone ziemniaczki jeszcze raz oprószamy papryką i solą.