Sposób przygotowania:
Kurczak z warzywamiETAP 1:
Pierś z kurczaka umyć i osuszyć ręcznikiem papierowym. Następnie pokroić na drobne kawałki lub paseczki i wrzucić do miseczki. Wsypać ok. 1 płaską łyżeczkę przyprawy do gyrosa, szczyptę ostrej papryki w proszku i wlać sos sojowy.
Dokładnie wszystko wymieszać i odstawić pod przykryciem do lodówki na min. 23 godziny żeby się zamarynowało. Po tym czasie na patelni rozgrzać ok. 2 łyżki oleju, wrzucić mięso i obsmażyć. Dodać obraną i pokrojoną w kostkę cebulę oraz przecisnąć czosnek.
Smażyć pod przykryciem kilka minut a następnie dodać mrożone warzywa. Ponownie przykryć patelnię i smażyć aż warzywa będą miękkie.
Na koniec patelnię odkryć i smażyć aż odparuje cały płyn a warzywa się przyrumienią.