zewa

zewa

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2387]

Paprykowo kukurydziana pekinka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Szybka i smaczna surówka do drugich dań. Zima w pełni wiec na talerzu musi być kolorowo i zdrowo oraz smacznie.

Paprykowo kukurydziana pekinka

Składniki:

Paprykowo kukurydziana pekinka

 

  • 1/2 kapusty pekińskiej ( lub 1 mała )
  • 1/2 żółtej papryki
  • 1/2 czerwonej papryki
  • 1/2 zielonej papryki
  • 1 puszka kukurydzy
  • 1 cebula
  • do smaku :
  • syrop kukurydziany
  • pieprz czarny
  • sól
  • ocet ryżowy

Sposób przygotowania:

Paprykowo kukurydziana pekinka
Wszystkie papryki pokroić w paseczki.l

Kukurydzę odsączyć z zalewy.

Cebulę pokroić w kostkę a kapustę pekińską posiekać.

Wszystkie składniki umieścić w misce, dodać do smaku przyprawy i surówkę wymieszać.

Odstawić ją na kilkanaście minut aby smaki się przegryzły.

Gotową surówkę podawać do drugich dań obiadowych.

Tagi:

surówka