WanilioweImprowizacj

WanilioweImprowizacj

Złoty Ekspert
[Przepisów: 923]

Surówka z kiszonej kapusty

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Surówka z kiszonej kapusty z przesmażoną na oleju cebulką, zaprawiona majonezem, z dodatkiem koperku.

Surówka z kiszonej kapusty Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Surówka z kiszonej kapusty

 

  • ok. 600g kapusty kiszonej
  • 1 marchewka
  • 1 cebula
  • ok. 2 łyżki posiekanego koperku
  • sól, pieprz
  • ok. 3 łyżki majonezu
  • 2 łyżki oleju + do smażenia cebuli

Sposób przygotowania:

Surówka z kiszonej kapusty

ETAP 1:

Kapustę kiszoną poszatkować nożem. Nie płukać ani nie odciskać z soku. Marchewkę obrać i zetrzeć na tarce o drobnych oczkach. Dodać do kapusty.

Cebulę pokroić w kosteczkę i zeszklić na oleju. Przełożyć do kapusty. Wrzucić posiekany koperek, doprawić solą i pieprze. Dołożyć majonez i dokładnie wymieszać.

Podawać od razu lub schłodzić w lodówce.

Surówka z kiszonej kapusty
Surówka z kiszonej kapusty po wymieszaniu w misce