lemieszek1@wp.pl

lemieszek1@wp.pl

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 163]

Surówka z kapusty pekińskiej

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Surówka z kapusty pekińskiej to idealny dodatek do mięsnych obiadów. Świetnie smakuje i jest bardzo zdrowa.

Surówka z kapusty pekińskiej

Składniki:

Surówka z kapusty pekińskiej

 

  • 1 kapusta pekjińska
  • 1 duża marchewka
  • 3 łyżki majonezu
  • sól
  • pieprz do smaku

Sposób przygotowania:

Surówka z kapusty pekińskiej
Pekinkę obieramy z brzydkich liści i myjemy. Następnie przecinamy ją na pół i drobno kroimy. Wrzucamy do miski. Solimy i gnieciemy rękoma, tak by kapusta zmięła. Marchew obieramy i ścieramy na tarce o małych oczkach. Dodajemy do kapusty. Doprawiamy do smaku i dodajemy około 3 łyżki majonezu. Wszystko dokładnie mieszamy i surówka gotowa.

Tagi:

kapusta