VioletoweKucharzenie

VioletoweKucharzenie

Złoty Ekspert
[Przepisów: 789]

Paprykowo-tymiankowe żeberka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Mocny i wyrazisty smak żeberek są znakomitym daniem dla amatorów ostrości:-) Staram się by dania smakowały moim bliskim i idealnie trafiały w kubki smakowe.

Paprykowo-tymiankowe żeberka

Składniki:

Paprykowo-tymiankowe żeberka

 

Sposób przygotowania:

Paprykowo-tymiankowe żeberka
Żeberka umyć i osuszyć. Przyprawić dokładnie przyprawą do żeberek i ostrą czerwoną proszkowaną papryką. Żeberka ułożyć w naczyniu żaroodpornym. Na wierzchu poukładać pokrojoną w kosteczkę czerwona paprykę oraz gałązki tymianku. Wszystko skropić oliwa z oliwek. Szczelnie przykryć. najlepiej odstawić na kilka godzin. Piec w nagrzanym do 200*C piekarniku z termo obiegiem przez 1 godzinę 10 minut.