gosiaczeksms

gosiaczeksms

Kucharz
[Przepisów: 11]

Paróweczki po francusku

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pyszne parówki zapieczone w cieście francuskim, owinięte w żółty ser są idealną przekąską oraz pomysłem na szybką kolację. Łatwe i proste..

Paróweczki po francusku

Składniki:

Paróweczki po francusku

 

  • 6 parówek
  • 1 opakowanie ciasta francuskiego
  • 6 plastrów sera żółtego Gouda
  • Keczup pikantny
  • 1 jajko surowe

Sposób przygotowania:

Paróweczki po francusku
Parówki powyciągać z folii i przekroić na pół. Następnie włączyć piekarnik aby nagrzał się do temperatury podanej na opakowaniu ciasta francuskiego. Przygotowane parówki pozawijać w żółty ser. Ciasto francuskie pokroić na mniejsze kwadratowe kawałki takie aby kawałki parówek były w całości owinięte ciastem, po czym polać od wewnątrz ciasto keczupem a następnie pozawijać parówki. Z wierzchu ponacinać ciasto. Następnie rozbić białko jaja z żółtkiem i posmarować po wierzchu ciasto francuskie. Tak przygotowane parówki włożyć do nagrzanego piekarnika i piec zgodnie z instrukcją na opakowaniu ciasta francuskiego.