jagoda59

jagoda59

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 523]

Parówka w naleśniku

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 3
  • KALORIE: 200
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Taki naleśnik to dobry pomysł na szybki i obiad. Naleśniki można przygotować dzień wcześniej, zagotować parówki i zawinąć w naleśniki i obsmażyć na małej ilości tłuszczu.

Parówka w naleśniku Więcej zdjęć (6)

Składniki:

Parówka w naleśniku

 

  • Mąka pszenna 1/2 szklanki
  • mąka krupczatka 1/2 szklanki
  • jajko 1-2 szt.
  • sól 1 szczypta
  • olej do smażenia
  • ser żółty 50 g
  • ketchup 100 ml
  • parówki 6 szt.
  • woda 1/5 szklanki

Sposób przygotowania:

Parówka w naleśniku
Wlać mleko do wysokiego naczynia, dodać mąki oba rodzaje. Wybić jajko, dodać szczyptę soli i zmiksować, dolać wody jeżeli ciasto jest za gęste. Usmażyć cienkie naleśniki z obu stron.

Parówki zagotować w wodzie około 2-3 minuty, wyjąć z osłonek i ułożyć na naleśniku. Zwijać naleśniki w rulony i obsmażyć posypane startym serem przykryte pokrywką do momentu aż ser się roztopi.

Polać ketchupem i podawać zaraz po przygotowaniu.
Parówka w naleśniku
Przygotować ciasto naleśnikowe z mleka,jajka i wody
Parówka w naleśniku
Gotowe ciasto naleśnikowe nalewać na patelnię z niewielką ilością tłuszczu i smażyć naleśniki
Parówka w naleśniku
Parówki zagotować w wodzie około 3 minuty
Parówka w naleśniku
Wyjąć parówę z osłonki i ułożyć na gotowym naleśniku
Parówka w naleśniku
Zwinąć naleśnik i ułożyć na patelni, obsmażyć z obu stron