Sposób przygotowania:
Parówka w naleśniku
Wlać mleko do wysokiego naczynia, dodać mąki oba rodzaje. Wybić jajko, dodać szczyptę soli i zmiksować, dolać wody jeżeli ciasto jest za gęste. Usmażyć cienkie naleśniki z obu stron.
Parówki zagotować w wodzie około 2-3 minuty, wyjąć z osłonek i ułożyć na naleśniku. Zwijać naleśniki w rulony i obsmażyć posypane startym serem przykryte pokrywką do momentu aż ser się roztopi.
Polać ketchupem i podawać zaraz po przygotowaniu.
Parówki zagotować w wodzie około 2-3 minuty, wyjąć z osłonek i ułożyć na naleśniku. Zwijać naleśniki w rulony i obsmażyć posypane startym serem przykryte pokrywką do momentu aż ser się roztopi.
Polać ketchupem i podawać zaraz po przygotowaniu.
![Parówka w naleśniku Parówka w naleśniku](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/parowka-w-nalesniku-498235.jpg)
![Parówka w naleśniku Parówka w naleśniku](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/parowka-w-nalesniku-498236.jpg)
![Parówka w naleśniku Parówka w naleśniku](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/parowka-w-nalesniku-498237.jpg)
![Parówka w naleśniku Parówka w naleśniku](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/parowka-w-nalesniku-498238.jpg)
![Parówka w naleśniku Parówka w naleśniku](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/parowka-w-nalesniku-498239.jpg)