Sposób przygotowania:
Parówka w naleśniku
Wlać mleko do wysokiego naczynia, dodać mąki oba rodzaje. Wybić jajko, dodać szczyptę soli i zmiksować, dolać wody jeżeli ciasto jest za gęste. Usmażyć cienkie naleśniki z obu stron.
Parówki zagotować w wodzie około 2-3 minuty, wyjąć z osłonek i ułożyć na naleśniku. Zwijać naleśniki w rulony i obsmażyć posypane startym serem przykryte pokrywką do momentu aż ser się roztopi.
Polać ketchupem i podawać zaraz po przygotowaniu.
Parówki zagotować w wodzie około 2-3 minuty, wyjąć z osłonek i ułożyć na naleśniku. Zwijać naleśniki w rulony i obsmażyć posypane startym serem przykryte pokrywką do momentu aż ser się roztopi.
Polać ketchupem i podawać zaraz po przygotowaniu.