eli_555

eli_555

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1833]

Klopsy Eli z kaszy jaglanej i tuńczyka

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Pozostał mi farsz z przygotowania papryk więc z tego farszu po dodaniu jajek i bułki tartej przygotowałam klopsy

Klopsy Eli z kaszy jaglanej i tuńczyka

Składniki:

Klopsy Eli z kaszy jaglanej i tuńczyka

farsz

  • farsz pozostały po przygotowaniu papryk faszerowanych

pozostałe składniki

dodatki

Sposób przygotowania:

Klopsy Eli z kaszy jaglanej i tuńczyka

przygotowanie klopsów

Klopsy Eli z kaszy jaglanej i tuńczyka
Przygotować farsz pozostały z faszerowania papryk.

Przygotować farsz z kaszy jaglanej i tuńczyka pozostały z faszerowania papryk.

przygotowanie klopsów cd

Klopsy Eli z kaszy jaglanej i tuńczyka
Do farszu dodać jajka, bułkę tartą, sól, pieprz i wymieszać.

Jajka pojedynczo wybijać do kubka i przelać do miseczki. Do przygotowanego farszu dodać jajka i bułkę tartą. Doprawić solą, pieprzem i wymieszać.

przygotowanie klopsów cd

Klopsy Eli z kaszy jaglanej i tuńczyka
Z wyrobionego farszu przygotować owalne klopsy.

Z masy formować owalne klopsy.

przygotowanie klopsów cd

Klopsy Eli z kaszy jaglanej i tuńczyka
Klopsy panierować w bułce tartej i usmażyć.

Przygotowane klopsy obtoczyć w bułce tartej. Na patelni rozgrzać olej i usmażyć klopsy z obu stron na złoty kolor. Smacznego!