Sposób przygotowania:
Klopsy Eli z kaszy jaglanej i tuńczykaprzygotowanie klopsów
![Klopsy Eli z kaszy jaglanej i tuńczyka Klopsy Eli z kaszy jaglanej i tuńczyka](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/klopsy-eli-z-kaszy-jaglanej-i-tunczyka-498142.jpg)
Przygotować farsz z kaszy jaglanej i tuńczyka pozostały z faszerowania papryk.
przygotowanie klopsów cd
![Klopsy Eli z kaszy jaglanej i tuńczyka Klopsy Eli z kaszy jaglanej i tuńczyka](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/klopsy-eli-z-kaszy-jaglanej-i-tunczyka-498143.jpg)
Jajka pojedynczo wybijać do kubka i przelać do miseczki. Do przygotowanego farszu dodać jajka i bułkę tartą. Doprawić solą, pieprzem i wymieszać.
przygotowanie klopsów cd
![Klopsy Eli z kaszy jaglanej i tuńczyka Klopsy Eli z kaszy jaglanej i tuńczyka](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/klopsy-eli-z-kaszy-jaglanej-i-tunczyka-498144.jpg)
Z masy formować owalne klopsy.
przygotowanie klopsów cd
![Klopsy Eli z kaszy jaglanej i tuńczyka Klopsy Eli z kaszy jaglanej i tuńczyka](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/klopsy-eli-z-kaszy-jaglanej-i-tunczyka-498145.jpg)
Przygotowane klopsy obtoczyć w bułce tartej. Na patelni rozgrzać olej i usmażyć klopsy z obu stron na złoty kolor. Smacznego!
gusia1000