Sposób przygotowania:
Pierogi z borówkami
Mąkę przesiać i dodać łyżkę mąki ziemniaczanej i oleju łyżeczkę, szczyptę soli, zaparzyć gorącą wodą ciasto i wymieszać łyżką. Wbić jajko, wymieszać i wyrobić gładkie ciasto, rozwałkować cienko podsypując mąką.
Wykrawać foremką lub szklanką krążki, nakładać borówki amerykańskie i szczyptę cukru.
Zlepiać pierogi i wrzucać na posolony wrzątek, gotować około 2 minuty od wypłynięcia.
Gotowe wyjąć łyżką cedzakową i polać przygotowaną śmietaną z cukrem.
Wykrawać foremką lub szklanką krążki, nakładać borówki amerykańskie i szczyptę cukru.
Zlepiać pierogi i wrzucać na posolony wrzątek, gotować około 2 minuty od wypłynięcia.
Gotowe wyjąć łyżką cedzakową i polać przygotowaną śmietaną z cukrem.