zewa

zewa

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2423]

Parówki na styl francuski

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 8

ekspresowa przekąska na ciepło

Parówki na styl francuski Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Parówki na styl francuski

 

  • 1 op ciasta francuskiego
  • 7 cienki parówek drobiowych ( podwędzanych )
  • cienki plasterki sera żółtego
  • chili do smaku
  • 1 żółtko
  • 1 łyżka mleka

Sposób przygotowania:

Parówki na styl francuski
Gotowe ciasto francuskie rozwinąć na płat i pociąć je za pomocą radełka na 7 pasków. Na każdy pasek ułożyć cienkie plasterki żółtego sera. Następnie oprószyć je chili. Z parówek zdjąć folię i każdą z nich naciąć na końcach. Tak przygotowane parówki zawinąć ukośnie w paski ciasta z serem. Żółtko rozbełtać z mlekiem i taką mieszanką posmarować ruloniki. Parówki w cieście piec na blasze wyłożonej papierem do pieczenia w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez 10 - 12 minut. Podawać gorące.
Parówki na styl francuski
przygotowac parówki i paski ciasta z serem
Parówki na styl francuski
parówki zawijać w paski ciasta francuskiego
Parówki na styl francuski
po zawinieciu parówek wszystko posmaorwac zółtkiem
Parówki na styl francuski
parówki piec 10 minut w 200 stopniach...

Tagi:

sery ciasto ser