noculos

noculos

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 143]

parówki nadziewane kukurydzą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Oryginalny sposób na parówki

parówki nadziewane kukurydzą

Składniki:

parówki nadziewane kukurydzą

 

  • 1 kg parówek (lub serdelków),
  • 400 gram kukurydzy konserwowej,
  • 1 duża cebula,
  • 1 mała czerwona papryka,
  • 1 mała żółta papryka,
  • masło,
  • sól,
  • pieprz

Sposób przygotowania:

parówki nadziewane kukurydzą
Kukurydze osączamy z zalewy. Cebule i papryki kroimy w kosteczkę. Następnie dusimy około 10 minut na rozgrzanym oleju. Dodajemy kukurydzę, przyprawiamy solą i pieprzem. Parówki nacinamy wzdłuż i podsmażamy na maśle, z obu stron. Wkładamy na talerze, napełniamy farszem

Tagi:

kukurydza