Sposób przygotowania:
Parówki po angielsku (zamiast flaków)
Cebule siekamy i dusimy na rozgrzanym maśle, po chwili dodajemy posiekane pory, a po 3 minutach pokrojone pieczarki. Dusimy do miękkości (około 10 minut). W międzyczasie kroimy parówki w 0,5-1cm plasterki. Wrzucamy do garnka. Jeśli trzeba - podlewamy w trakcie gotowania przegotowaną gorącą wodą. Po kilku minutach dolewamy tyle wrzątku, aby uzyskać konsystencję zupy, dodajemy koncentrat, przyprawy, śmietanę, zagotowujemy.
![Parówki po angielsku (zamiast flaków) Parówki po angielsku (zamiast flaków)](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/parowki-po-angielsku-zamiast-flakow-305588.jpg)
![Parówki po angielsku (zamiast flaków) Parówki po angielsku (zamiast flaków)](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/parowki-po-angielsku-zamiast-flakow-305589.jpg)
![Parówki po angielsku (zamiast flaków) Parówki po angielsku (zamiast flaków)](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/parowki-po-angielsku-zamiast-flakow-305590.jpg)
![Parówki po angielsku (zamiast flaków) Parówki po angielsku (zamiast flaków)](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/parowki-po-angielsku-zamiast-flakow-305591.jpg)
zbysiowa
misia5
MałaMi89
marietta
MałaMi89
Dziękuję ;)