MałaMi89

MałaMi89

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 280]

Parówki po angielsku (zamiast flaków)

  • 5
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 8

Zupa doskonale sprawdza się podczas rodzinnych przyjęć, ponieważ przygotowanie zajmuje znacznie mniej czasu niż ugotowanie flaków czy rosołu. Smakuje wszystkim, kto jej spróbował.

Parówki po angielsku (zamiast flaków) Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Parówki po angielsku (zamiast flaków)

 

Sposób przygotowania:

Parówki po angielsku (zamiast flaków)
Cebule siekamy i dusimy na rozgrzanym maśle, po chwili dodajemy posiekane pory, a po 3 minutach pokrojone pieczarki. Dusimy do miękkości (około 10 minut). W międzyczasie kroimy parówki w 0,5-1cm plasterki. Wrzucamy do garnka. Jeśli trzeba - podlewamy w trakcie gotowania przegotowaną gorącą wodą. Po kilku minutach dolewamy tyle wrzątku, aby uzyskać konsystencję zupy, dodajemy koncentrat, przyprawy, śmietanę, zagotowujemy.  
Parówki po angielsku (zamiast flaków)
Kroimy parówki - nie muszą być jednakowej wielkości
Parówki po angielsku (zamiast flaków)
Pory przecinamy na pół, następnie siekamy
Parówki po angielsku (zamiast flaków)
Do posmażonych z cebulą i porem pieczarem dodajemy parówki
Parówki po angielsku (zamiast flaków)
Na koniec dolewamy gorącą wodę i przyprawiamy