Śliweczka

Śliweczka

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 133]

Parówki w bagietce

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Wspaniała przekąska na śniadanie lub kolację

Parówki w bagietce

Składniki:

Parówki w bagietce

 

  • 10 krótkich parówek
  • 10 plasterków żółtego sera
  • 3 plasterki boczku wędzonego
  • 1 łyżka oleju
  • 1 bagietka
  • keczup

 

 

 

Sposób przygotowania:

Parówki w bagietce
Parówki obrać z osłonek.Jeden koniec ponacinać wzdłuż na cztery części(na długość około2 centymetrów).Wędzony boczek pokroić w drobną kostkę,lekko wytopić na oleju,ostudzić.Pozbyć się tłuszczu.Bagietkę i żółty ser pokroić na kawałki o długości 1/3 krótszej,niż parówki.Miąższ z bagietki usunąć.Wnętrze bagietek wysmarować keczupem.Parówki ugotować.Na każdym plastrze żółtego sera ułożyć po trochu wędzonego boczku i w to zawinąć parówkę,którą należy umieścić w wydrążonej bagietce.Podgrzać króciutko w nagrzanym piekarniku,aż bagietka będzie chrupiąca.

Tagi:

sery ser