Sposób przygotowania:
Parówki w cieścieETAP 1:
Drożdże rozpuścić w 2/3 szklanki wody. Mąkę przesiać na stolnice dodać rozpuszczone drożdże. Dodać sól do smaku i olej. Połączyć składniki i odstawić do wyrośnięcia. Następnie wykrawać kwadraty tak aby można było zawinąć przekrojoną parówkę.
ETAP 2:
Cebulę obrać i pokroić w kostkę, pieczarki podobnie. Podsmażyć na oleju. Ostudzić, dodać starty ser żółty. Jajka roztrzepać i dodać zioła prowansalskie.
ETAP 3:
Na ciasto układamy przekrojoną wzdłuż parówkę oraz farsz. Zawijamy, smarujemy jajkiem i układamy na blasze.
ETAP 4:
Pieczemy w piekarniku przez 20 minut w temp.200 stopni. Podajemy z keczupem lub sosem czosnkowym.