Wokalista

Wokalista

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 543]

Parówki w cieście naleśnikowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Parówki w cieście naleśnikowym (tzw. ropuchy w jamie)

Parówki w cieście naleśnikowym

Składniki:

Parówki w cieście naleśnikowym

 

  • 50 dkg parówki,
  • 1,5 szkl. mleko,
  • 1 sztuka jajko,
  • 2 łyżki tłuszcz,
  • 15 dkg mąka,
  • do smaku Sól

 

Sposób przygotowania:

Parówki w cieście naleśnikowym
Jajko ubić z mlekiem, mąką i szczyptą soli. Odstawić na pół godziny. Parówki obrać z folii i ugotować. przekroić wzdłuż na połowy. W natłuszczonej formie ułożyć parówki, zalać ciastem naleśnikowym. Wstawić do nagrzanego piekarnika na pół godziny.

Ps: Jeśli mamy więcej czasu., można ubić mleko z samym żółtkiem i mąką, a białko ubić z solą na sztywna pianę i dodać w ostatniej chwili do ciasta.

Tagi:

jajko jajka