mika3008

mika3008

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 204]

Parówki w cieście 20

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Pyszna przekąska dla małego i dużego

Parówki w cieście 20 Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Parówki w cieście 20

 

Sposób przygotowania:

Parówki w cieście 20
Mąkę wsypujemy do naczynia, dodajemy śmietanę, margarynę, sól, odrobinę cukru oraz pokruszone drożdże i zagniatamy ciasto. Odstawiamy je do wyrośnięcia. Gotowe ciasto wałkujemy na cienka warstwę i kroimy prostokąty. Parówki kroimy wzdłuż, a nastepnie dzielimy na pół. Ciastem dokładnie oblepiamy parówki. Gotowe wykładamy na natłuszczoną blachę i smarujemy jajkiem. Pieczemy w 170 stopniach aż staną się jasno złote. Najlepsze są jeszcze ciepłe, polane ketchupem.
Parówki w cieście 20
Z podanych składników zagniatamy ciasto drozdżowe.
Parówki w cieście 20
Wyrośnięte ciasto wałkujemy i kroimy w prostokąty.
Parówki w cieście 20
Oblepiamy ciastem parówki i wykładamy na blachę.
Parówki w cieście 20
Smarujemy jajkiem, możemy też nożykiem wykroić dziurki.

Tagi:

jajko jajka