Sposób przygotowania:
Parówki w cieście 20
Mąkę wsypujemy do naczynia, dodajemy śmietanę, margarynę, sól, odrobinę cukru oraz pokruszone drożdże i zagniatamy ciasto. Odstawiamy je do wyrośnięcia. Gotowe ciasto wałkujemy na cienka warstwę i kroimy prostokąty. Parówki kroimy wzdłuż, a nastepnie dzielimy na pół. Ciastem dokładnie oblepiamy parówki. Gotowe wykładamy na natłuszczoną blachę i smarujemy jajkiem. Pieczemy w 170 stopniach aż staną się jasno złote. Najlepsze są jeszcze ciepłe, polane ketchupem.
![Parówki w cieście 20 Parówki w cieście 20](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/parowki-w-ciescie-20-206038.jpg)
![Parówki w cieście 20 Parówki w cieście 20](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/parowki-w-ciescie-20-206039.jpg)
![Parówki w cieście 20 Parówki w cieście 20](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/parowki-w-ciescie-20-206040.jpg)
![Parówki w cieście 20 Parówki w cieście 20](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/parowki-w-ciescie-20-206041.jpg)