dayzi

dayzi

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1190]

Parówki w cieście 5

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Parówki w chrupiącym cieście. Można jeść z dodatkami lub jako samodzielną przekąske.

Parówki w cieście 5 Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Parówki w cieście 5

 

Sposób przygotowania:

Parówki w cieście 5
Jajko myjemy, wbijamy do miski, dodajemy szczypte soli i chwile mieszamy. Następnie dodajemy mąkę, śmietanę i przyprawy. Jeśli ciasto jest mocną gęste można dodać trochę wody. Ciasto powinno mieć konsystencje zbliżono do ciasta na naleśniki. Parówki kroimy na pół, a następnie wzdłuż. Maczamy w cieście i smażymy na głębokim tłuszczu, aż nabiorą złotego koloru. Smacznego.
Parówki w cieście 5
Ciasto powinno mieć gładką konsystencje.
Parówki w cieście 5
Pokrjone parówki kroimy, maczamy w cieście i smażymy.

Tagi:

jajko jajka