Triss

Triss

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1109]

Parówki w cieście francuskim

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 2

Mąką posyp stolnicę i rozwałkuj nieco ciasto, pokrój je na paski grubości 2 cm i długości trochę dłużej niż sama parówka.

Parówki w cieście francuskim

Składniki:

Parówki w cieście francuskim

 

  • 1 opakowanie parówek (ok. 300 g)
  • 1 opakowanie ciasta francuskiego
  • 1 żółtko
  • łyżka mleka
  • łyżka koncentratu
  • łyżeczka oregano
  • mąka

Sposób przygotowania:

Parówki w cieście francuskim
Mąką posyp stolnicę i rozwałkuj nieco ciasto, pokrój je na paski grubości 2 cm i długości trochę dłużej niż sama parówka. Ciasto posmaruj cienką warstwą koncentratu pomidorowego, owiń nim parówki. Wyłóż blachę papierem do pieczenia i ułóż parówki. Posmaruj roztrzepanym żółtkiem z mlekiem i posyp oregano. Piecz w temp. 180 st. C przez ok. 15-20 min. Najlepiej smakują ciepłe.

Tagi:

ciasto