gabiibag

gabiibag

Kucharz
[Przepisów: 3]

Parówki w cieście francuskim

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pyszne parówki z rozpływającym się serem

Parówki w cieście francuskim

Składniki:

Parówki w cieście francuskim

 

  • 2 opakowania ciasta francuskiego
  • 16 parówek
  • ketchup Kotlin
  • sos czosnkowy
  • starkowany ser
  • camembert (opcjonalnie)
  • przyprawa do pizzy PRYMAT

Sposób przygotowania:

Parówki w cieście francuskim
Nagrzewamy piekarnik na 200 stopni.Rozwijamy ciasto francuskie i kroimy na 8 kwadratów.Każdy kwadrat smarujemy najpierw ketchupem,później sosem czosnkowym i posypujemy przyprawą i serem.Parówki przekrajamy na pół i kładziemy na kwadraty.Możemy też użyć sera pleśniowego.Zawijamy i kładziemy na blachę wysmarowaną olejem.Parówki w cieście smarujemy rozkłóconym jajkiem.Pieczemy według czasu podanego na opakowaniu ciasta.