Triss

Triss

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1109]

Parówki w cieście francuskim

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Szybie i smaczne danie z parówek i ciasta francuskiego. W sam raz jako przekąska na imprezę, mecz czy drugie śniadanie.

Parówki w cieście francuskim Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Parówki w cieście francuskim

 

  • opakowanie ciasta francuskiego
  • 7 parówek
  • kilka plasterków sera żółtego
  • sos:
  • ok.2-3 łyżeczki koncentratu pomidorowego
  • oregano
  • sól
  • pieprz
  • łyżka wody

 

Sposób przygotowania:

Parówki w cieście francuskim
Wymieszać w miseczce składniki sosu. Parówki przekroić na połówki, ciasto rozwinąć i odmierzyć kawałkiem parówki jak szeroki kawałek będzie nam potrzebny. Na kawałku ciasta rozsmarować odrobinę sosu, położyć kawałek sera i parówkę. Całość zwinąć, tak aby cała parówka była zwinięta w ciasto. Postępować tak do wykończenia ciasta. Parówki przełożyć do formy z papierem do pieczenia, posmarować żółtkiem, posypać oregano. Piec ok. 20 minut w 180st. C.
Parówki w cieście francuskim
Kawałek ciasta posmarować sosem z koncentratu
Parówki w cieście francuskim
Ułożyć pasek sera żółtego na cieście
Parówki w cieście francuskim
Na sosie ułożyć kawałek parówki i zwinąć w cieście.
Parówki w cieście francuskim
Parówki ułożyć w formie i posmarować żółtkiem.