rozanka

rozanka

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 293]

Parówki w cieście francuskim

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Fajna zakąska na imprezę i nie tylko

Parówki w cieście francuskim

Składniki:

Parówki w cieście francuskim

 

  • Opakowanie chłodzonego ciasta francuskiego
  • Parówki cienkie lub małe kiełbaski
  • Rozmącone jajko

Sposób przygotowania:

Parówki w cieście francuskim
Nagrzać piekarnik do 220st.C.Ciasto rozwinąć i pokroić w małe kwadraty,długie parówki pokroić na 3 części.Układać parówki w poprzek kwadratów z ciasta i zawinąć dwa brzegi na skos i skleić.Gotowe układać na blaszce wyłożonej pergaminem,posmarować rozmąconym jajkiem i piec ok 25 minut aż będą rumiane.