Sposób przygotowania:
Parówki w cieście drożdżowym
Mąkę przesiewamy do miski, dodajemy roztopione masło, sól i cukier oraz drożdże rozpuszczone w wodzie. Wszystko mieszamy i zagniatamy gładkie ciasto, odstawiamy pod przykryciem do wyrośnięcia. Ciasto dzielimy na sześć części, każdą część wałkujemy na prostokąt.
Parówki zawijamy w plaster sera żółtego i zawijamy w ciasto. Blachę wykładamy papierem do pieczenia, lekko oprószamy mąką i układamy parówki, smarujemy rozkłóconym jajkiem i posypujemy jakiem.
Wstawiamy do piekarnika i pieczemy przez 20-25 minut w temperaturze 180 stopni.
Upieczone parówki podajemy z ketchupem.
Parówki zawijamy w plaster sera żółtego i zawijamy w ciasto. Blachę wykładamy papierem do pieczenia, lekko oprószamy mąką i układamy parówki, smarujemy rozkłóconym jajkiem i posypujemy jakiem.
Wstawiamy do piekarnika i pieczemy przez 20-25 minut w temperaturze 180 stopni.
Upieczone parówki podajemy z ketchupem.
skuter5
Czekoladka 2
lukrowanepierniczki