Ela Dz

Ela Dz

Złoty Ekspert
[Przepisów: 730]

Parówki w galarecie.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Czasem brak ochoty i amatora na niedzielny rosół, a więc zmieńmy jego stan z płynnego na stały.

Parówki w galarecie. Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Parówki w galarecie.

 

Sposób przygotowania:

Parówki w galarecie.
Rosół wyjmujemy z lodówki, zbieramy zsiadły na wierzchu tłuszcz. Odlewamy pół szklanki i namaczamy w nim żelatynę zgodnie z zaleceniami producenta. Rosół podgrzewamy i przecedzamy przez sitko aby się pozbyć resztek przypraw i niepotrzebnych rzeczy. Do naczynia( najlepiej się sprawdza pudełko po lodach) wkładamy parówki z obciętymi końcówkami. Aby nam się nie schodziły i zachowały dystans przedzielamy je paskami papryki. Żelatynę podgrzewamy i dodajemy do rosołu...dokładnie mieszamy. Ostatnie próbowanie smaku i zalewamy parówki. Odstawiamy w chłodne miejsce do stężenia.
Parówki w galarecie.
Do pudełka wkładamy obcięte parówki i przedzielamy je paskami papryki.
Parówki w galarecie.
Rosół należy podgrzać i przecedzić aby usunąć wszelkie resztki i przyprawy.