Sposób przygotowania:
Parówki w naleśniku z serem
Mąkę rozrabiam z wodą, jajem oraz mlekiem. Solimy i pieprzymy. Mieszamy na ciasto naleśnikowe. Smażymy nasze naleśniki po obu stronach. Paprykę oczyszczamy z pestek. Kroimy w paski. Ogórki kiszone kroimy w paski i wykładamy na sitko aby ściekł sok. Parówki kroimy na pół pionowo i jeszcze w ćwiartki - pionowo. Ser kroimy w grubsze paseczki. Na nasz naleśnik nakładamy pasek parówki, pasek papryki, pasek ogórka oraz pasek sera żółtego. Zawijamy w rulon albo jak krokieta. Ale wygodniej chyba w tradycyjnego naleśnika. 2 jaja roztrzepujemy widelcem, pieprzymy i solimy. Płatki kukurydziane kruszymy na drobno. Na patelnie wlewamy olej aby się rozgrzał. Smażymy naleśniki otaczając wpierw w płatkach następnie w jaju i ponownie w płatkach po obu stronach na złocisty kolor.