Babciagramolka

Babciagramolka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2812]

Parówki w szlafroczkach wg Babcigramolki

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 9

Efektowna przekąska . Jeśli mamy w zamrażalniku ciasto francuskie i parówki to w zasadzie można robić je w każdej chwili .

Parówki w szlafroczkach wg Babcigramolki

Składniki:

Parówki w szlafroczkach wg Babcigramolki

 

  • 1 opakowanie mrożonego ciasta francuskiego
  • 7 średniej grubości parówek
  • 7 łyżek utartego żółtego sera
  • 3 ½ łyżeczki musztardy
  • 1 żółtko

 

Sposób przygotowania:

Parówki w szlafroczkach wg Babcigramolki
Ciasto rozmrozić wcześniej . Przekroić na 8 części . Parówki ( obrane z osłonek ) przekroić ( do 1/3 wysokości ) wzdłuż i w poprzek .7 części ciasta posmarować ½ łyżeczki musztardy każdy i posypać 1 łyżką utartego żółtego sera . Położyć na nim parówkę . Zawinąć tak by parówka wystawała z jednej strony .Z ósmego kawałka ciasta powycinać ozdoby ( kokardki , paseczki itp. ) i przykleić je na zawiniątka. Posmarować rozmąconym żółtkiem . Ułożyć na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce . Wstawić do wygrzanego piekarnika i piec ok. 40 minut , aż ciasto się zarumieni .

Podawać na ciepło .

Tagi:

sery ciasto ser