natalka1107@o2.pl

natalka1107@o2.pl

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 176]

Parówki w zrazach.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 2

Parówki są naprawdę bardzo apetyczne. Bardzo dobrze smakują na zimno.

Parówki w zrazach.

Składniki:

Parówki w zrazach.

 

 

Sposób przygotowania:

Parówki w zrazach.
Mięso pokroić na 5 kawałków i zbić je jak na kotlety. Plastry mięsa posmarować cieniutko odrobiną musztardy (po 1 łyżeczce na każdy kawałek).Ogórki kiszone pokroić wzdłuż w paseczki. Na środku każdego płata mięsnego położyć parówkę oraz po kilka paseczków ogórka i dokładnie zawinąć. Na patelni rozgrzać olej. Zrazy z parówkami i ogórkiem obtoczyć w mące i smażyć na patelni na złoty kolor(trzeba uważać aby zrazy się nie przypaliły). Po tym podlać je wodą(nie dużo) i dusić pod przykryciem aż sos odparuje. Zrazy najlepiej podawać z ziemniakami.

Tagi:

schab