Triss

Triss

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1109]

Parówki we francuskim cieście

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Przekąska lub kolacja z parówek.

Parówki we francuskim  cieście Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Parówki we francuskim cieście

 

  • opakowanie ciasta francuskiego
  • 5 parówek
  • mały koncentrat pomidorowy
  • oregano
  • cebula opcjonalnie
  • żółtko

 

 

Sposób przygotowania:

Parówki we francuskim cieście
Koncentrat połączyc z łyżeczką oregano i 2 łyzkami wody. Cebulę posiekać w cienkie piórka. Płat ciasta pociąć na kwadraty, posmarować sosem z koncentratu i oregano, ułożyć po kilka piórek cebuli. Na każdym kwadracie ciasta ułożyć kawałek parówki (parówki pociąć na tyle kawałków, ile jest kwadratów). Paróbki zawinąć dowolnie w ciasta, posmarować je rozmąconym żółtkiem i posypać oregano. Piec ok. 20 min. w 190st. C.
Parówki we francuskim  cieście
Składniki potrzebne do wykonania dania..
Parówki we francuskim  cieście
Ciasto pokroić na kwadraty, na każdym ułożyć kawałek parówki.
Parówki we francuskim  cieście
Zwinięte parówki posmarować żółtkiem i posypać oregano.

Tagi:

ciasto