Sposób przygotowania:
Risotto z kurkami i cukinią
1. Grzyby myjemy i kroimy.
2. Do garczka dodajemy masło i podsmażany kurki.
3. Dodajemy pokrojoną w kostkę cebulę i cukinie. Dodajemy tymianek oraz sól i pieprz. Podsmażany chwilę wszystko razem, mieszając od czasu do czasu.
4. Dodajemy suchy ryż i zalewamy pierwszą porcja bulionu która przykryje cały ryż , gotujemy na małym ogniu aż do zredukowania się płynu i wtedy dodajemy następna porcje bulionu, gotujemy tak aż do miękkości ryżu i zredukowania się namiaru bulionu.
5. Na koniec dodajemy ser parmezan i wszystko dokładnie mieszamy.
2. Do garczka dodajemy masło i podsmażany kurki.
3. Dodajemy pokrojoną w kostkę cebulę i cukinie. Dodajemy tymianek oraz sól i pieprz. Podsmażany chwilę wszystko razem, mieszając od czasu do czasu.
4. Dodajemy suchy ryż i zalewamy pierwszą porcja bulionu która przykryje cały ryż , gotujemy na małym ogniu aż do zredukowania się płynu i wtedy dodajemy następna porcje bulionu, gotujemy tak aż do miękkości ryżu i zredukowania się namiaru bulionu.
5. Na koniec dodajemy ser parmezan i wszystko dokładnie mieszamy.