katarzynka455

katarzynka455

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1651]

Parówki z boczkiem.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Zasmażane zawijaski parówkowe.

Parówki z boczkiem.

Składniki:

Parówki z boczkiem.

 

Sposób przygotowania:

Parówki z boczkiem.
Parówki obieramy z osłonek i dzielimy na 4 części. Jeśli boczek jest szerszy parówki dzielimy na 3 części. Wtedy potrzebne będzie 9 pasków boczku. Czosnek obieramy, miażdżymy i rozcieramy ze solą. Nacieramy plastry boczku i oprószamy pieprzem. Smarujemy musztardą. W każdy przygotowany plaster boczku zawijamy kawałek parówki. Oprószamy przyprawą grillową. Na patelni rozgrzewamy olej i kładziemy przygotowane parówkowe roladki na patelnię zawinięciem do dołu. Smażymy na średnim ogniu obracając kilka razy.

Tagi:

przyprawy