Sposób przygotowania:
Parówki z cieście drożdżowym
Mąkę mieszamy z drożdżami, wlewamy letnią wodę i mieszamy. Wlewamy olej i zagniatamy ciasto. Odstawiamy na 20 minut do wyrośnięcia. Ciasto wałkujemy na około 4-5 mm. wycinamy kwadraty i długości parówek.
Zawijanie parówek jest dowolne wg upodobań. Środek ciasta smarujemy ketchupem, kładziemy parówkę, posypujemy serem i zawijamy.
Smarujemy roztrzepanym jajkiem, i posypujemy ziarnami siemienia.
Pieczemy ok 30 minut w 200 stopniach ;) Polecam ;)
Zawijanie parówek jest dowolne wg upodobań. Środek ciasta smarujemy ketchupem, kładziemy parówkę, posypujemy serem i zawijamy.
Smarujemy roztrzepanym jajkiem, i posypujemy ziarnami siemienia.
Pieczemy ok 30 minut w 200 stopniach ;) Polecam ;)