Sposób przygotowania:
Parówki w cieście drożdżowym
Parówki obrać z folii i przekroić na pół. Do ketchupu dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek i oregano, mieszamy. Do ciepłego mleka dodać drożdże i cukier, wymieszać i pozostawić aż drożdże zaczną pracować. Mąkę przesiać dodać sól , następnie połączyć z drożdżami i wyrobić ciasto które powinno odchodzić od rąk. Wyrobione ciasto odstawić na około 30 minut w ciepłe miejsce. Po tym czasie wyłożyć ciasto ma posypana mąka stolnice i rozwałkować. Podzielić na 16 części każdą z nich posmarować przygotowanym ketchupem i razem z parówką zawinąć w rulonik. Tak przygotowane parówki smarujemy roztrzepanym jajkiem posypujemy gruboziarnista solą i kminkiem. Wstawiamy do piekarnika na około 25 minut i pieczemy w temperaturze 180 stopni.