jagienka

jagienka

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 917]

Parówki w cieście drożdżowym

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

parówki w cieście drożdżowym, doskonały obiad na każdą porę roku

Parówki w cieście drożdżowym

Składniki:

Parówki w cieście drożdżowym

 

 

Sposób przygotowania:

Parówki w cieście drożdżowym
Do mąki dodać rozmieszane z mlekiem i cukrem drożdże, śmietanę, żółtko, jajka, sól- do smaku. wyrobić ciasto i od razu rozwałkować je na cienki placek. Parówki obrać z osłonek. Placek posmarować lekko spienionym białkiem, pokrajać nożem na paski szerokości około 2 cm. Posmarowaną stroną do parówki zawijać paskami dookoła każdą z nich, ukłądać dość luźno na blasze wysmarowanej tłuszczem. Zaczynające rosnąć ciasto jest wskazówką, że parówki z wierzchu posmarować białkiem. Upiec. Podawać gorące.

Tagi:

jajko jajka